Behandling med Paclitaxel

Behandling med Paclitaxel siger alle i min omgangskreds (som har haft kræft og fået denne behandling) er meget lettere at få, end behandling med EC. Det er for så vidt rigtigt, mentalt føles det nemmere. Der er ikke samme osteklokke. Men jeg har været heldig, og ikke haft mange bivirkninger af den første.

Man får 3 serier af 3 gange (som minimum) med en uge i mellem. Dvs. 9 behandlinger over 9 uger.

Jeg har indtil nu fået 3 behandlinger. 4a, 4b, og 5a.

Forløbet indtil nu

Da jeg havde fået 4a fik jeg snerten af prikken i fingre, håndflader og fodsåler, særligt den venstre fodsål. Dosis blev så forsøgt sat ned til 80%, om det lykkes sygeplejersken ved jeg ikke.

Mellem 4b og 4c var disse bivirkninger stærkere, men på ingen måde slemt. Alligevel blev 4c udskudt en uge.

Plan

Lægens plan var så at få 5a, og tage stilling til 4c senere. Jeg får nu Pac 75% af den oprindelige dosis og isfutter, og handsker – jeg skal hilse og sige man kan blive gennemkold af at ligge med det på i en time, men DET gør jeg gerne, hvis det virker. Der mangler tilsyneladende evidens for at det virker, så et nyt forskningsprojekt er sat i søen på den baggrund. Dermed er det ikke længere standardbehandling.

Jeg tager ikke stilling til om det virker, eller om det bare forsinker processen. Min indre tro er at disse læger har så stor erfaring med den slags, at de gør hvad de kan.

Bivirkninger

Men for at vende tilbage til Pac – så er det ikke så slemt – vitterlig. Jeg er i en osteklokke på dagen – formodentlig pga. det antihistamin og prednisolon (hedder det det?) man får i årerne.

Jeg sover 3-4 timer efter endt behandling og lidt træt.

Til gengæld har jeg siden opstart af Pac behandling ikke sovet særlig godt om natten. Vågner mange gange, og føles som om jeg aldrig er i den dybe søvn. Det betyder at jeg er træt hele dagen, og sover til middag en-to gange dagligt. Det sammen med det øgede antal Coronatilfælde betyder så, at jeg nu er fuldtidssygemeldt resten af behandlingsperioden. Desværre. :(.

Se her hos Kræftens Bekæmpelse information om medicinsk behandling ved brystkræft.

For lige at ridse det op:

  1. Dårlig nattesøvn (bekræftet af lægen at det sker)
  2. Svage føleforstyrrelser i håndflader, og fodsåler – mere i venstre side end højre.
  3. Træthed

Under EC skrev jeg dette indlæg om bivirkninger.

Kajakture

Kajakture bliver jeg dog ikke snydt for. Man kan jo vælge at korte dem af. Her er et billede fra en tidlig morgen. Manden og jeg tjekker vores teknik af. Vi blev frigivet sidste år, og mangler egentlig lidt at en træner ror med os, for at rette os til.

One thought on “Behandling med Paclitaxel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *